Identiteitsdiefstal controle

Uw telefoonnummer is uw ID in bankapps, online winkels en sociale media. Als iemand gegevens verzamelt die aan uw telefoonnummer zijn gekoppeld, kunnen ze zich gemakkelijk als u voordoen en bijvoorbeeld een lening op uw naam aanvragen.

Met het onderdeel Identiteitsdiefstal controle wordt uw telefoonnummer gecontroleerd aan de hand van databases met gelekte gegevens. Na het uitvoeren van de controle laten we alle plaatsen zien waar u accounts hebt met dit telefoonnummer en waar het gegevenslek vandaan komt. We geven ook de categorieën gegevens weer die zijn gelekt en u adviseren over wat u kunt doen aan de lekken. Naast uw eigen telefoonnummer kunt u ook telefoonnummers van uw gezinsleden controleren. Alle telefoonnummers die u toevoegt, worden regelmatig gecontroleerd en als er nieuwe lekken worden ontdekt, ontvangt u een melding op uw apparaat.

Controleren op gelekte telefoonnummers:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Identiteit.
  3. In het blok Identiteitsdiefstal controle klikt u op de knop Controleren.
  4. Dit opent een venster; voer in dat venster uw telefoonnummer in en klik op Nu controleren.

Hiermee wordt een venster geopend met algemene voorwaarden voor het verwerken van persoonlijke informatie.

5. Als u akkoord gaat met de algemene voorwaarden voor het verwerken van persoonlijke informatie, klikt u op Accepteren.

De resultaten van de controle worden weergegeven in het venster Identiteitsdiefstal controle.

Nadat u een telefoonnummer hebt toegevoegd, wordt dit regelmatig gecontroleerd en ontvangt u meldingen over de resultaten van de controles.

6. Als u niet wilt dat een telefoonnummer regelmatig wordt gecontroleerd, verwijder het dan uit de lijst door te klikken op Apparaat verwijderen.

Bij het zoeken naar gegevenslekken van accounts die aan een telefoonnummer zijn gekoppeld, wordt de volgende informatie verwerkt: een deel van het gehashte telefoonnummer, ID van uw aanvraag in de systemen van de rechthebbende, volledige versie van het programma.